top of page
MEDELGYMPA 3 Foto Chrisander Brun.jpeg
MEDELGYMPA 1 Foto Chrisander Brun.jpeg

MEDELGYMPA är din allsidiga tränings- och konstupplevelse. Vi gympar till riktigt vanlig gympamusik och om du vill kan det bli svettigt. Plocka fram din metaforiska machete. Landa till ljudet av knakande trä. Låt din kropp bli en marshmallow i en kopp varm choklad. MEDELGYMPA är gympan som uppmuntrar lathet. Det är gympa deluxe. 

 

MEDELGYMPA är både en scenkonsthändelse och ett gympapass. Med varm hand leds publiken genom föreställningen av en gympaledare och via instruktioner i hörlurar. Alla är med på sina egna villkor, och du väljer själv om det blir pulshöjande eller tillbakalutat. MEDELGYMPA kan spela utomhus i parker, eller inomhus i exempelvis gymnastiksalar eller samlingslokaler. Du behöver komma i kläder du är bekväm att gympa i, allt annat sköter vi. 

 

Verket är resultatet av ett utforskande av gympa som kroppslig praktik och samhälleligt fenomen. Vi har intresserat oss för den speciella typ av samvaro som kan uppstå under ett gympapass. Det kollektiva ruset. Tacksamheten. Alla olika kroppar, åldrar och tempon som svettas tillsammans till dånet av dunkande bas och hurtiga instruktioner. MEDELGYMPA är vår hyllning till gympan, för att vi älskar den.

Speldatum 2024:

23 januari - Stjärnkalaset, Midsommargården Stockholm

29 april - Dansens dag i Sala

12 juni - Parkteatern på Sergels torg

FOTOGRAF: Chrisander Brun

TRAILER: Pär Olofsson
FÖRESTÄLLNINGSLÄNGD: ca. 50 min

MÅLGRUPP: från 13 år

PUBLIKANTAL: 30 personer

SPRÅK: Svenska, engelska

FÖR LÄRARE

Ladda ner Lärarhandledning >

FÖR ARRANGÖRER

Ladda ner säljblad >

TILLGÄNGLIGHET

Ladda ner information om tillgänglighet >

KULAN

Boka med Kulan-subvention i Stockholms stad >

Koncept, manus och koreografi ANNA HAGLUND, ANNICA STYRKE, ELLEN SÖDERHULT & KARIN WIKLUND

Performer ELLEN SÖDERHULT

Ljuddesign ANNA HAGLUND
Scenografi & kostym TOVE DREIMAN

Ljusdesign MAJA LINDSTRÖM
Med stöd av KULTURRÅDET, REGION STOCKHOLM, DANSCENTRUM STOCKHOLM, VÄSTMANLANDSMUSIKEN/SALA KOMMUN, GULA VILLAN I JÄRNA, HUDDINGE KOMMUN

Samproduktion NORRLANDSOPERAN

Symbol.png
bottom of page