top of page
Koreografin. Fotograf: Rebecka Holmström

“Vad måste jag göra för att få göra det här igen? Jag gör vad som helst!”
- elev i årskurs 7

”Med den inledande försäkran om att ”allt blir rätt i koreografin” skapas den stadiga grund som krävs för att våga upptäcka både de inre konflikterna och fälten av spänning, men också den sprittande glädjen och gemenskapen som uppstår under aktens halvtimme.”
- Sara Meidel, Västerbottenskuriren 2017


“En underbar gemensamhetsskapande upplevelse över generations- och språkgränser. Oerhört berörande.“
- Johanna Salander, tillträdande konstnärlig ledare för Västerbottensteatern

KOREOGRAFIN är en interaktiv föreställning som bygger helt på publikens medverkan. Genom att följa instruktioner i hörlurar är det publiken som skapar KOREOGRAFIN tillsammans. Med imaginära hamstrar, konfetti och djärva rörelser undersöks hur sättet vi rör oss kan påverka vad vi tänker och känner. 

KOREOGRAFIN finns på 18 språk. Varje person väljer själv vilket språk den vill lyssna på.  Med andra ord kan personer som inte talar ett ord av samma språk delta i samma föreställning och mötas på lika villkor. Sedan premiären 2016 har ​KOREOGRAFIN spelats över 700 gånger över hela världen. Föreställningen blev uttagen till Ice hot och Young Swedstage 2022 samt till Bibu 2018 med motiveringen:. 

 

“Här får vi som publik möjlighet att byta roll. I stället för att vara betraktare blir vi medskapare. Med koreograferna som guider i hörlurar blir vi ombedda att medverka med oss själva som redskap, i ett tillåtande rum där vi snabbt förstår att vi inte kan göra fel, utan där alla våra rörelser blir rätt.

 

Vi upptäcker att våra morgonbestyr faktiskt består av koreografier. Vi rör oss tillsammans, vi skapar gemensamma världar. Det är en föreställning eller en upplevelse, men det är också en fysisk erfarenhet, ett undersökande av vad rörelse är och vad kroppen kan berätta. Detta är interaktiv scenkonst som gör oss glada, som inspirerar och som tillåter alla som är med att för en kort stund vara medskapare av något som känns stort i det lilla.” 

Speldatum 2024:

Kulturhuset Barbacka, Kristianstad, 11 januari-16 februari 

Spleen*Graz festival, Graz Österrike, 21-22 april

FOTOGRAF: Rebecka Holmström
FÖRESTÄLLNINGSLÄNGD: ca 60 min

MÅLGRUPP: årskurs 4-9 och gymnasiet / från 10 år 

PUBLIKANTAL: 16 personer

SPRÅK: arabiska, dari, engelska, finska, kurdiska (sorani), meänkieli, nordsamiska, norska, pashto, persiska, romani (arli), ryska, somaliska, spanska, svenska, sydsamiska, turkiska och tyska. 

FÖR LÄRARE

Ladda ner Lärarhandledning - Inför föreställningen >

Ladda ner Lärarhandledning - Efterarbete >

FÖR ARRANGÖRER

Ladda ner säljblad >

TILLGÄNGLIGHET

Ladda ner information om tillgänglighet >

KULAN

Boka med Kulan-subvention i Stockholms stad >

Skapad av ANNA HAGLUND, ANNICA STYRKE, JOHAN SUNDÈN & KARIN WIKLUND

Med stöd av POSTKODLOTTERIETS KULTURSTIFTELSE, KONSTNÄRSNÄMNDEN, KULTURRÅDET, STOCKHOLMS STAD, ALLMÄNNA ARVSFONDEN & INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

FÖR MER DETALJERAD INFORMATION, BESÖK:
WWW.KOREOGRAFIN.SE >

Symbol.png
bottom of page